Na přípravu dýňové náplně nakrájíme dýni na kostičky. Dýni vložíme do hrnce, podlijeme vodou a za občasného míchání dusíme doměkka asi 15 minut. Dýni ponorným mixérem rozmixujeme, nalijeme do sítka, necháme odkapat a vychladnout.
Na přípravu těsta v míse smícháme mouku s kypřicím práškem, cukrem a solí. Přidáme máslo nebo margarín a sýr a ručně vypracujeme hladké těsto. Na pomoučené pracovní ploše z 2/3 těsta vyválíme kruh. Naneseme na dno vymazané formy a přitlačíme. Vložíme do předehřáté trouby a předpečeme.
Doba pečení: asi 15 minut
Elektrická trouba: 200 °C
Horkovzdušná trouba: 180 °C
Snížíme teplotu pečení o 20 °C. Korpus necháme vychladnout.
Ze zbytku těsta vytvarujeme váleček a rukou přitlačíme na okraj formy tak, aby vznikl okraj vysoký asi 2 cm.
V míse vařečkou smícháme dýni s cukrem, vejcem, sýrem a pudingem a elektrickým ručním šlehačem na středním stupni vyšleháme dohladka. Náplň rozetřeme na těsto. Vložíme do trouby a dopečeme.
Doba pečení: asi 45 minut
Elektrická trouba: 180 °C
Horkovzdušná trouba: 160 °C
Na vanilkovou náplň připravíme Creme Olé s mlékem podle návodu na obale. Naneseme na vychladlý koláč. Do podávání uchovávame v chladu.
Na pánvi na mírném stupni rozpustíme cukr a přidáme dýňová semínka. Mícháme tak dlouho, dokud se semínka neobalí karamelem. Necháme vychladnout na papíru na pečení a koláč ozdobíme.
Související recepty
Sladké pečení
Sladké pečení
Sladké pečení