Na přípravu džemu vložíme do hrnce ovoce. Přidáme kůru a šťávu z limetky. Obsah balíčku Gelfix smícháme se 2 PL cukru a přidáme do směsi. Směs za stálého míchání asi 1 minutu důkladně povaříme.
Přidáme zbytek cukru a přivedeme do varu. Za stálého míchání směs důkladně povaříme minimálně 5 minut. Na talířek kápneme 1-2 KL právě svařeného džemu. Pokud je po vychladnutí málo tuhý, vmícháme ještě 2 zarovnané KL Kyseliny citrónové Dr.Oetker.
Případnou pěnu odebereme a plníme do připravených sklenic až po okraj. Sklenice uzavřeme pečlivě víčkem, obrátíme dnem vzhůru a asi 5 minut necháme stát na víčku.
Na přípravu džemu z lesního ovoce s čokoládou a chilli přidáme do směsi před plněním do sklenic 100 g čokolády nalámané na kousky a 0,5 KL chilli koření. Důkladně promícháme, odebereme případnou pěnu a plníme do sklenic.
Na přípravu pomazánky „curd“ z lesního ovoce do svařené ovocné směsi přidáme 100 ml smetany ke šlehání, 50 g másla a trochu mleté skořice. Důkladně promícháme, odebereme případnou pěnu a plníme do sklenic. Curd skladujeme v chladničce max. 1 měsíc.
Související recepty
Zavařování
Zavařování
Zavařování