Na přípravu těsta v kastrůlku svaříme vodu s mlékem, máslem, cukrem a solí. Přidáme mouku a vymícháme dohladka. Směs vložíme do mísy, přidáme vejce a vyšleháme elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni dohladka. Cukrářský sáček s řezanou trubičkou naplníme těstem a na plechy vyložené papírem na pečení tvoříme pásy dlouhé asi 9 cm. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.
(1 plech, během prvních 15 minut pečení troubu neotvíráme).
Doba pečení: asi 20 minut
Elektrická trouba: 200 °C
Horkovzdušná trouba: 180 °C
Pečivo necháme vychladnout.
Na přípravu náplně uvaříme Zlatý klas podle návodu na obale, ale jen se 400 ml mléka a 70 g cukru. Přidáme žloutky a za občasného míchání necháme vychladnout. Máslo vyšleháme dohladka, postupně přidáváme vychladlý Zlatý klas a zašleháme. Náplň vložíme do cukrářského sáčku. Pečivo podélně rozřízneme a naneseme náplň. Vložíme do chladničky a necháme ztuhnout.
Na ozdobení připravíme polevu s vodou nebo mlékem podle návodu na obale a povrch Éclairs polijeme. Polevu necháme zatuhnout.
Související recepty
Sladké pečení
Sladké pečení
Sladké pečení