Na přípravu těsta v kastrůlku svaříme vodu s mlékem, máslem, cukrem a solí. Směs odstavíme, přidáme mouku a vyšleháme dohladka. Směs vložíme do mísy, po jednom přidáme rozšlehaná vejce a vyšleháme elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni dohladka. Cukrářskou kapsu se zdobící špičkou naplníme těstem a na plechy vyložené pečícím papírem vytvarujeme tyčinky dlouhé asi 9 cm. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.
Doba pečení: 20 minut
Elektrická trouba: 200 °C
Horkovzdušná trouba: 180 °C
15 min = 1 plech (po dobu prvních 15ti minut pečení troubu neotvíráme)
Pečivo necháme vychladnout.
Na přípravu náplně uvaříme Zlatý klas s mlékem podle návodu na obalu, ale jen se 400 ml mléka, 70 g cukru a přidáme žloutky a za občasného míchání necháme vychladnout. Máslo vyšleháme do pěny, postupně přidáváme vychladlý Zlatý klas a šleháme dohladka. Náplň vložíme do cukrářského sáčku s úzkou špičkou, ve spodní části pečivo špičkou na dvou místech propíchneme a naplníme. Vložíme do chladničky a necháme ztuhnout.
Na ozdobení rozpustíme polevu podle návodu na obalu a povrch Éclairs polijeme. Polevu necháme ztuhnout.
Související recepty
Sladké pečení
Sladké pečení
Sladké pečení