Pláty těsta vyjmeme z chladničky a necháme je asi 20 minut při pokojové teplotě. Z plátu pomocí formy vykrojíme dva kruhy ø 26 cm. Ze zbylého těsta vykrájíme půlkruhy asi 1 cm široké, které použijeme na okraje.
Z pudinkového prášku, mléka a cukru uvaříme hustý puding podle návodu na obale. Odstavíme,
zakryjeme potravinářskou fólií a necháme vychladnout. V míse vyšleháme máslo s cukrem šlehačem dohladka. Po částech zašleháme vychladlý puding. Přidáme mandle, ořechy a likér a vyšleháme dohladka.
Jeden kruh těsta přeneseme na plech vyložený papírem na pečení a na několika místech ho propícháme vidličkou. Náplň naneseme na těsto tak, aby nám zůstal alespoň 1 cm okraj bez náplně. Na okraje rozložíme půlkruhy z těsta a vytvoříme tím vyšší okraj, aby nám náplň nevytekla. Naneseme druhý kruh těsta a ostrým nožem na povrchu vytvoříme několik zářezů. Přehneme půlkruhy a stlačíme kolem dokola vidličkou. Povrch otřeme rozšlehaným vejcem. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.
Doba pečení: asi 25 minut
Elektrická trouba: 210 °C
Horkovzdušná trouba: 190 °C
V kastrůlku zahřejeme vodu s cukrem, dokud se cukr nerozpustí. Horký koláč potřeme pomocí štětce nebo mašlovačky glazurou a necháme vychladnout.
Související recepty
Sladké pečení
Sladké pečení
Sladké pečení