Puding s cukrem rozmícháme v mléce a uvaříme podle návodu na obale, ke konci varu přidáme vanilkovou pastu a důkladně promícháme. Nalijeme do zapékacích mističek.
Hrušky se slupkou omyjeme a osušíme, rozkrojíme na půlky, vyjmeme jadřinec a položíme každou půlku do jedné mističky na puding slupkou dolů, posypeme celé vanilkovým cukrem a skořicí a pokapeme limetkou.
Grilujeme na grilu v troubě nebo na venkovním grilu až je hruška měkká a cukr krásně zkaramelizovaný.
Doba pečení: asi 20 minut
Elektrická trouba: 200 °C
Horkovzdušná trouba: 180 °C
Smetanu s cukrem vyšleháme elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni dotuha.
Mističky vyndáme z grilu, necháme krátce vychladnout a podáváme ještě teplé s kopečkem vyšlehané smetany.
Související recepty
Dezerty
Dezerty
Dezerty