Smetanu nalijeme do kastrůlku a ohříváme na mírném ohni. Přidáme vanilkovou pastu a přivedeme k varu. Stáhneme z plotny a necháme asi 20 minut stát.
Žloutky s cukrem šleháme v misce metličkou do zhoustnutí a přidáváme po malých částech do smetany. Opět přivedeme pozvolna k varu, až krém zhoustne. Pak ihned postavíme kastrůlek do studené vody a občas promícháme, až krém zchladne.
Ostružiny a borůvky naskládáme do zapékací misky a zalijeme krémem, necháme asi hodinu v lednici odležet.
Před podáváním posypeme třtinovým cukrem a necháme pod grilem zapéct, až cukr zkaramelizuje (Asi 200°C, 30 minut). Podáváme horké nebo mírně vychladlé.
Doba pečení: asi 30 minut
Elektrická trouba: 200 °C
Horkovzdušná trouba: 180 °C
Související recepty
Dezerty
Dezerty
Dezerty