Na přípravu těsta v míse vyšleháme bílky s cukrem šlehačem dotuha. V jiné míse vyšleháme žloutky s cukrem do pěny. Postupně přidáme olej, prosátou mouku a kakao. Nakonec opatrně vmícháme sníh z bílků a vymícháme dohladka.
Těsto naneseme do formy vyložené papírem na pečení. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.
Doba pečení: asi 30 minut
Elektrická trouba: 180 °C
Horkovzdušná trouba: 160 °C
Ihned po upečení otočte korpus i s formou na teplý plech vyložený papírem na pečení a lehce poprášený hladkou moukou. Nechte vychladnout, pak opatrně vykrojte z formy.
Na přípravu pařížské šlehačky v kastrůlku smetanu přivedeme k varu. Odstavíme, vmícháme nakrájenou čokoládu a mícháme, dokud se čokoláda zcela nerozpustí. Zakryjeme potravinářskou fólií a necháme v chladničce nejlépe přes noc důkladně vychladit.
Chlebíček nakrájíme na asi 15 mm plátky.
Pařížskou šlehačku pomocí šlehače vyšleháme dotuha, naneseme do cukrářského sáčku a nastříkáme na povrch poloviny chlebíčků a přiklopíme druhým chlebíčkem.
Smetanu s vanilkovým cukrem pomocí šlehače vyšleháme dotuha, naplníme do cukrářského sáčku a ozdobíme povrch chlebíčků.
Dozdobíme srdíčky a uložíme do chladničky.
Související recepty
Sladké pečení
Sladké pečení
Sladké pečení