Na přípravu těsta v míse vyšleháme elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni z bílků a cukru tuhý sníh. Přidáme žloutky a mouku smíchanou se Zlatým klasem a kypřicím práškem a opatrně zlehka vymícháme dohladka. Těsto naneseme do vymazané a moukou vysypané formy a uhladíme. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.
Doba pečení: asi 50 minut
Elektrická trouba: 180 °C
Horkovzdušná trouba: 160 °C
Korpus necháme vychladnout. Poté ho jednou podélně rozřízneme.
Na přípravu náplně uvaříme 2 pudingové prášky s mlékem a cukrem podle návodu na obale, ale pouze pouze s 500 ml mléka a 4 PL cukru. Puding odstavíme a za občasného zamíchání necháme vychladnout. Máslo (380 g) vyšleháme s 300 g moučkového cukru dohladka a postupně přidáváme vychladlý Premium puding.
Spodní část korpusu potřeme džemem a potřeme polovinou krému a uhladíme. Povrch a strany dortu potřeme zbylým krémem a uložíme do chladničky ztuhnout.
Na ozdobení rozpustíme polevu podle návodu na obale a povrch dortu polijeme a necháme po stranách polevu stéci. Dozdobíme ovocem a sušenkami.
Související recepty
Sladké pečení
Sladké pečení
Sladké pečení