Na přípravu těsta houby omyjeme a nakrájíme na malé kousky. Na pánvi na másle osmažíme cibuli nakrájenou najemno. Přidáme houby a krátce orestujeme. Odstavíme a necháme vychladnout.
V míse smícháme mouku s droždím, kváskem, solí a kmínem. Přidáme vychladlé houby a vodu a ručně vypracujeme na hladké těsto. Zakryjeme utěrkou a na teplém místě necháme asi hodinu kynout.
Vykynuté těsto na pomoučené pracovní ploše propracujeme a naneseme do formy vyložené papírem na pečení, uhladíme a necháme ještě 15 minut kynout. Povrch těsta potřeme vodou, uprostřed ostrým nožem po celé délce nařízneme a posypeme kmínem. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.
Doba pečení: asi 45 minut
Elektrická trouba: 180 °C
Horkovzdušná trouba: 160 °C
Chléb necháme ve formě zchladnout. Poté ho opatrně vyklopíme.
Související recepty
Slaná jídla
Slaná jídla
Slaná jídla