Na přípravu těsta vyšleháme sníh z bílků elektrickým ručním šlahačem na nejvyšším stupni dotuha. Žloutky s cukrem vyšleháme do pěny. Zlehka metličkou vmícháme mouku s kypřicím práškem a sníh. Těsto rovnoměrně rozetřeme na plech vyložený papírem na pečení. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.
Doba pečení: asi 10 minut
Elektrická trouba: 200 °C
Horkovzdušná trouba: 180 °C
Upečený plát vyklopíme na pocukrovaný papír na pečení. Stáhneme papír, na kterém se plát pekl a zarolujeme.
Na přípravu náplně nalijeme kompot do uzavíratelné mísy i ze šťávou. Přilijeme smetanu ke šlehání, přidáme Créme Olé a smeta-fix. Mísu pevně uzavřeme víkem. Několikrát intenzivně protřepeme (celkem 15-30 vteřin), tak aby byly všechny přísady dobře promíchané. Vše ještě promícháme metličkou, tak abychom suché přísady odstranili z okraje nádoby a vmíchali do náplně. Vychladlý plát rozvineme a potřeme náplní.
Mandarinky oloupeme a napícháme za sebou na špejli. Položíme na náplň a roládu zarolujeme. Špejli vytáhneme a uložíme do chladničky.
Související recepty
Sladké pečení
Sladké pečení
Sladké pečení