Na přípravu těsta zahřejeme v kastrůlku mléko a necháme v něm rozpustit máslo. V míse smícháme mouku s droždím, solí a cukrem. Přidáme mléko s máslem a ručně vypracujeme dohladka. Těsto zaprášíme moukou, přikryjeme utěrkou a necháme asi 45 minut na teplém místě vykynout.
Na přípravu náplně v míse smícháme tvaroh s cukrem, vanilínovým cukrem, Zlatým klasem a vejcema metličkou vymícháme dohladka.
Těsto na pomoučené pracovní ploše vyválíme pomocí válečku na obdelník 30x50 cm. Na těsto naneseme náplň a posypeme očištěným hroznovým vínem. Plát zarolujeme a ostrým nožem nakrájíme na 16 stejných dílů. Díly přeneseme na plechy vyložené papírem na pečení. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.
Doba pečení: 20 minut
Elektrická trouba: 200 °C
Horkovzdušná trouba: 180 °C
Na potření v kastrůlku zahřejeme džem a horké šněky jím pomocí štětce nebo mašlovačky potřeme.
Související recepty
Sladké pečení
Sladké pečení
Sladké pečení