Na přípravu těsta v míse smícháme mouku s kypřicím práškem, cukrem a vanilínovým cukrem. Přidáme vejce a olej a šlehačem vyšleháme dohladka. Těsto naneseme do vymazané a moukou vysypané formy a uhladíme. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.
Doba pečení: asi 18 minut
Elektrická trouba: 180 °C
Horkovzdušná trouba: 160 °C
Korpus ještě teplý potřeme džemem smíchaným s citrónovou šťávou pomocí štětce nebo mašlovačky a necháme vychladnout.
Na náplň hrušky a jablka oloupeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na osminky. V hrnci smícháme džus se šťávou, cukrem a vanilkovým cukrem, přidáme jablka a hrušky a přivedeme k varu a vaříme doměkka. Vařené ovoce přes sítko scedíme a šťávu zachytíme. Puding rozmícháme v malém množství vody a přilijeme ke šťávě a asi 2 minuty povaříme. Želatinu připravíme podle návodu na obale a poté ji přidáme ke šťávě. Důkladně promícháme a přidáme jogurt. Odkapané ovoce stejnoměrně naneseme na korpus a nalijeme do formy na ovoce. Uložíme nejméně na 3 hodiny do chladničky zatuhnout.
Související recepty
Sladké pečení
Sladké pečení
Sladké pečení