Na přípravu náplně necháme kompot na sítku důkladně odkapat a šťávu přitom zachytíme. V míse smícháme makovou náplň se slunečnicí, vanilínovým cukrem, aroma, medem, vločkami a šťávou z kompotu (tekutinu přizpůsobíme podle návodu na obale zakoupené makové náplně). Nakonec vmícháme odkapané nadrobno nakrájené hrušky.
Na přípravu těsta v míse smícháme mouku s kypřicím práškem, cukrem a solí. Přidáme tvaroh, olej a mléko a ručně vypracujeme hladké těsto. Na pomoučené pracovní ploše těsto pomocí válečku vyválíme na plát 30 x 40 cm. Náplň rovnoměrně rozetřeme na plát a necháme asi 2 cm volné okraje. Plát zavineme s kratší strany a vložíme do vymazané a moukou vysypané formy spojem nahoru. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.
Doba pečení: 60 minut
Elektrická trouba: 170 °C
Horkovzdušná trouba: 150 °C
Bábovku necháme zchladnout a poté ji opatrně vyklopíme. Nakonec posypeme moučkovým cukrem.
Související recepty
Sladké pečení
Sladké pečení
Sladké pečení