Na přípravu těsta hrušky oloupeme, nakrájíme na malé kostičky a pokapeme šťávou z citrónu.
V míse vyšleháme máslo nebo margarín elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni dohladka. Přidáme cukr, vanilínový cukr, kůru, skořici, zázvor, muškátový květ a žloutky a šleháme asi 1 minutu. Mouku smícháme s kypřicím práškem a sodou a střídavě s medem a podmáslím vyšleháme na středním stupni dohladka. Zlehka vařečkou vmícháme hrušky. Těsto naneseme do vymazané a moukou vysypané formy a uhladíme. Vložíme do předehřáté trouby a předpečeme.
Doba pečení: asi 40 minut
Elektrická trouba: 180 °C
Horkovzdušná trouba: 160 °C
Na přípravu bezé v míse vyšleháme bílky se solí na nejvyšším stupni dotuha. Krátce zašleháme cukr. Bezé naneseme na horký koláč a pomocí lžíce vytvoříme malé prohlubně. Vložíme do trouby a pečeme při teplotě uvedené v bodě 2. Pečeme asi 20 minut.
Koláč necháme ve formě vychladnout.
Související recepty
Sladké pečení
Sladké pečení
Sladké pečení