Na přípravu sirupu hrušky omyjeme, oloupeme, zbavíme jádřinců, nakrájíme na menší kousky, odvážíme 1 kilogram a vložíme do hrnce. Hrušky zalijeme vodou a pomocí ponorného mixéru rozmixujeme. Přidáme skořicový cukr a za stálého míchání povaříme asi 5 minut. Odstavíme a necháme vychladnout. Poté vmícháme cukr smíchaný se Sirupfixem, důkladně rozmícháme a uložíme přes noc do chladničky.
Druhý den směs přecedíme přes sítko nebo gázu. Sirup přivedeme k varu a 5 minut povaříme. Odebereme případnou pěnu a horký sirup nalejeme do sterilních a nahřátých lahví. Lahve důkladně uzavřeme víčky a asi na 20 minut položíme naležato.
Sirup po otevření skladujeme v chladničce. Doporučené ředění: 1 díl sirupu a 10 dílů vody.
Související recepty
Zavařování
Zavařování
Zavařování