Na přípravu kynutého těsta ve větší misce smícháme mouku, vanilkový cukr, cukr krystal, droždí, pomerančovou šťávu, olej a přidáme teplé mléko. Na závěr přidáme žloutek pokojové teploty.
Kuchyňským robotem/rukou vypracujeme vláčné těsto (nepřidáváme mouku, těsto má mít řidší, ale stále kompaktní konzistenci), překryjeme ho potravinářskou fólií/utěrkou a necháme na teplém místě kynout přibližně 45 minut.
Z mléka, cukru a pudingového prášku uvaříme puding a odstavíme. Uvařený puding překryjeme potravinářskou fólií tak, aby se fólie úplně dotýkala pudingu, a necháme vychladnout (zabráníme tak vytvoření škraloupu na povrchu).
Vykynuté těsto přeložíme na mírně pomoučenou pracovní desku, aby se nelepilo, a válečkem rozválíme na tloušťku cca 1 cm. Kolečkem vykrajujeme koblihy, které odložíme na kraj a necháme zakryté utěrkou kynout ještě asi 15 minut.
Olej zahřejeme a nakynuté koblihy postupně smažíme na mírném plameni z obou stran dozlatova.
Hotové koblihy opatrně vyndáme naběračkou/sítkem z oleje a ukládáme na papírovou utěrku, abychom je zbavili přebytečného oleje. Ihned obalujeme v cukru krystal (po vychladnutí by nám cukr na koblihách nedržel).
Vychladlý puding v misce prošleháme elektrickým ručním šlehačem na nízké otáčky a odložíme jej stranou.
Po vychladnutí uděláme do koblih tenkým ostrým nožem dírku. Naplníme je pomocí cukrářského sáčku připraveným citrónovým pudingem a rovnáme je na plech/talíř bokem k sobě tak, aby byla dírka s krémem nahoře a koblihy se nám nezamazaly mezi sebou.
Související recepty
Dezerty
Dezerty
Dezerty