Na přípravu těsta v míse smícháme mouku s droždím, cukrem, vanilkovým cukrem a solí. Přidáme mléko, olej, žloutek a šťávu a ručně vypracujeme na hladké těsto. Zakryjeme utěrkou a necháme na teplém místě asi 45 minut kynout.
Vykynuté těsto na pomoučené pracovní ploše pomocí válečku vyválíme na tloušťku asi 1 cm. Vykrojíme kolečka, zakryjeme je utěrkou a necháme ještě asi 15 minut kynout. Poté z obou stran osmažíme dozlatova. Po usmažení ukládáme na papírové ubrousky, aby se zbavily přebytečného oleje. A ještě teplé obalíme v moučkovém cukru.
Na přípravu krému uvaříme z pudingového prášku, mléka a cukru puding podle návodu na obale.
Odstavíme, zakryjeme potravinářskou fólií a necháme vychladnout.
Poté krémem naplníme cukrářský sáček. Do šišek nožem vytvoříme díru, do které naneseme krém. Ukládáme je na podnos bokem vedle sebe, aby díra s krémem byla navrchu.
Související recepty
Sladké pečení
Sladké pečení
Sladké pečení