Ve velkém hrnci přivedeme do varu jablečnou šťávu s omytou mátou, necháme povařit asi 2 minuty a poté sejmeme z plotny.
Ze šťávy odstraníme mátu. Obsah balíčku Gelfix Extra 2:1 smícháme se dvěma PL cukru a přidáme k ovoci. Za stálého míchání asi 1 minutu důkladně povaříme. Přidáme zbytek cukru a přivedeme k varu. Za stálého míchání důkladně povaříme minimálně 5 minut. Přidáme limetkovou kůru a vaříme ještě 1 minutu.
Na talířek kápneme 1-2 KL právě svařeného želé.Pokud je po vychladnutí málo tuhé, vmícháme 2 zarovnané KL Kyseliny citrónové Dr.Oetker.
Odebereme případnou pěnu a ihned plníme až po okraj do připravených sklenic. Uzavřeme víčkem, obrátíme dnem vzhůru a po dobu asi 5 minut necháme stát na víčku. Sklenice během chladnutí několikrát obrátíme, aby se limetková kůra dobře rozptýlila.
Související recepty
Zavařování
Zavařování
Zavařování