Na přípravu těsta nasypeme na pracovní plochu mouku, cukr, nastrouháme nahrubo tuk, přidáme droždí, vejce a sůl a podle potřeby vlažné mléko. Ručně vypracujeme vláčné těsto.
Na náplň v míse smícháme jablka s cukrem, vanilkovým cukrem a skořicovým cukrem.
Těsto nenecháváme kynout, ale na pomoučené pracovní ploše ho pomocí válečku rozválíme na kulatý plát silný asi 1/2 centimetru. Vložíme do vymazané a moukou vysypané formy. Přebytečné okraje odřízneme, vyválíme z nich 2 válečky, které spolu stočíme a později použijeme po obvodu koláče na jablečnou vrstvu.
Těsto posypeme polovinou strouhaného kokosu, na něj přidáme jablečnou směs, posypeme zbytkem kokosu a mandlovými lupínky a ozdobíme po obvodu copánkem z těsta.Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.
Doba pečení: asi 40 minut
Elektrická trouba: 170 °C
Horkovzdušná trouba: 150 °C
Po upečení necháme vychladnout a pocukrujeme.
Související recepty
Sladké pečení
Sladké pečení
Sladké pečení