V míse důkladně smícháme všechny suroviny na granolu. Plech vyložíme papírem na pečení a směs na něj vysypeme. Vložíme do předehřáté trouby a zapékáme, dokud směs nezkaramelizuje.
Doba pečení: asi 30 minut
Elektrická trouba: 180 °C
Horkovzdušná trouba: 160 °C
Granolu necháme zchladnout.
Jablka si oloupeme, vykrájíme jádřince a nakrájíme na kostky.
Puding uvaříme podle návodu na obale, ale jen se 400 ml mléka a 3 PL cukru. Odstavíme a za občasného zamíchání necháme vychladnout.
V misce metličkou rozmícháme tvaroh, postupně do něj přidáváme vychladlý jablkovo-skořicový puding a mícháme dohladka.
Do pohárů střídavě vrstvíme granolu a jablkovo-skořicový krém. Nakonec ozdobíme granolou a uložíme do chladničky. Povrch poháru ozdobíme zbývající granolou, kousky jablek a pekanovými ořechy.
Související recepty
Dezerty
Dezerty
Dezerty