Na přípravu těsta v míse vyšleháme vejce s cukrem elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni do pěny. Přidáme olej a mouku smíchanou s kakaem, sodou a perníkovým kořením a vymícháme dohladka. Těsto naneseme do vymazané a moukou vysypané formy a uhladíme. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.
Doba pečení: asi 20 minut
Elektrická trouba: 180 °C
Horkovzdušná trouba: 160 °C
Korpus necháme vychladnout. Poté ho vyjmeme z formy, položíme na podnos a kolem upevníme očištěný okraj formy.
Na přípravu náplně jablka vložíme do hrnce, posypeme cukrem, zalijeme vodou a povaříme asi 5 minut doměkka. Pudingový prášek vymícháme s vodou a přilijeme k jablkům. Povaříme asi 2 minuty a horkou náplň nalijeme na korpus, uhladíme a necháme vychladnout.
Na potření v míse ušleháme smetanu se Smeta-fixem, cukrem a vanilkovým cukrem elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni dotuha. Poté krátce zašleháme mascarpone a naneseme na náplň a uhladíme. Uložíme do chladničky.
Související recepty
Sladké pečení
Sladké pečení
Sladké pečení