Jablka oloupeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na menší kousky. Láhve a víčka opláchneme horkou vodou.
Ovoce vložíme do většího hrnce, přidáme vodu, koření, šťávu z pomeranče a citrónu a pomalu vaříme doměkka asi 30 minut.
Směs odstavíme, vyjmeme koření, jablka v ní rozmačkáme šťouchadlem na brambory a necháme vychladnout. Vychladlou směs přecedíme přes hustší sítko a lehce propasírujeme. Získáme tak cca 1 500 ml jablečné šťávy, do které zamícháme Sirupfix smíchaný s cukrem. Sirup důkladně promícháme, aby se cukr rozpustil a uložíme do chladničky alespoň na 8 hodin nebo přes noc.
Sirup přivedeme do varu a 5 minut důkladně povaříme. Odebereme případnou pěnu a plníme do láhví, které uzavřeme víčkem a asi na 20 minut položíme naležato.
Související recepty
Zavařování
Zavařování
Zavařování