Na přípravu těsta v míse vyšleháme vejce s horkou vodou, cukrem a vanilínovým cukrem šlehačem do pěny. Těsto naneseme na plech vyložený papírem na pečení a stejnoměrně rozetřeme. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.
Doba pečení: asi 10 minut
Elektrická trouba: 200 °C
Horkovzdušná trouba: 180 °C
Plát necháme vychladnout. Poté stáhneme papír, na kterém se plát pekl. Z plátu vykrojíme korpus o ø 20 cm. Zbylý plát nakrájíme na obdélníky, potřeme je džem a srolujeme. Uložíme asi na 30 minut do chladničky.
Na přípravu krému vyšleháme náplň se smetanou a máslem šlehačem dohladka.
Mísu vyložíme potravinářskou fólií a rolky s džemem nakrájíme asi na 30 tenkých plátků. Plátky vyložíme mísu. Krém opatrně naneseme do mísy a uhladíme.
Na želé jahody očistíme a rozmixujeme ponorným mixérem. Vložíme do kastrůlku, přidáme dort-želé a cukr a povaříme asi minutu do zhoustnutí. Želé naneseme na krém a uhladíme. Zakryjeme kulatým korpusem a uložíme do chladničky nejlépe přes noc do druhého dne.
Charlottu vyklopíme na dortový podnos, stáhneme fólii a podáváme.
Související recepty
Sladké pečení
Sladké pečení
Sladké pečení