Na přípravu těsta v míse smícháme mouku s kypřicím práškem, cukrem, vanilínovým cukrem a kůrou. Přidáme vejce a máslo a ručně vypracujeme hladké těsto. Těsta zabalíme do mikroténového sáčku a uložíme asi na 30 minut do chladničky. Na pomoučené pracovní ploše těsta pomocí válečku vyválíme plát o tloušťce asi 3 mm a pomocí vykrajovátka vykrájíme srdíčka. Naneseme je na plech vyložený papírem na pečení. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.
Doba pečení: asi 12 minut
Elektrická trouba: 180 °C
Horkovzdušná trouba: 160 °C
Srdíčka necháme vychladnout.
Na přípravu náplně v míse vyšleháme náplň s jogurtem a smetanou šlehačem dotuha. Přidáme nakrájené jahody. Naplníme cukrářský sáček a náplň naneseme na polovinu srdíček.
Polevu rozpustíme podle návodu na obale a namočíme polovinu zbylých srdíček. Necháme zatuhnout a druhou polovinu posypeme moučkovým cukrem. Přiložíme na srdíčka z náplní a dozdobíme půlkou jahody.
Související recepty
Sladké pečení
Sladké pečení
Sladké pečení