Na přípravu těsta ušleháme elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni bílky dotuha. V jiné nádobě ušleháme elektrickým ručním šlehačem na středním stupni žloutky s cukrem do husté pěny, pak postupně vmícháme mouku a na závěr vařečkou jemně vmícháme ušlehané bílky.
Těsto rozetřeme na vymazaný a moukou vysypaný plech. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.
Doba pečení: 10 minut
Elektrická trouba: 180 °C
Horkovzdušná trouba: 160 °C
Na přípravu náplně připravíme dvě jahodové náplně podle návodu na obale.
Po upečení necháme korpus vychladnout.
Třetinu ušlehané náplně natřeme na korpus a druhou třetinu naplníme do cukrářského sáčku s řezanou trubičkou. Čerstvé jahody pravidelně rozmístíme na náplň a zakryjeme zbylou náplní a uhladíme. Necháme v lednici vychladit.
Dort-želé připravíme podle návodu na obale. Jakmile želé začíná houstnout, nalijeme rovnoměrně na vychlazený dezert. Necháme opět v lednici vychladit a ztuhnout.
Servírujeme nakrájené ostrým nožem na kostky a ozdobíme zbylou náplní v cukrářském sáčku.
Související recepty
Sladké pečení
Sladké pečení
Sladké pečení