Na přípravu těsta opražíme na suché pánvi ovesné vločky dohněda. V míse smícháme mouku s kypřicím práškem, přidáme cukr, vanilínový cukr, opražené vločky, smetanu, máslo nebo margarín a mléko a ručně zpracujeme na hladké těsto. Těsto krátce prohněteme na pomoučněné pracovní ploše a vytvarujeme váleček. Váleček rozdělíme na 11 stejně velkých kousků a z každého kousku vytvarujeme kuličku. Kuličky těsta naskládáme na plech vyložený papírem na pečení. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.
Doba pečení: 20 minut
Elektrická trouba: 200 °C
Horkovzdušná trouba: 180 °C
Bochánky stáhneme i s papírem na pečení na kuchyňskou mřížku a necháme vychladnout. Poté jednou podélně překrojíme.
Na přípravu náplně omyjeme jahody, očistíme a rozmixujeme. Želé připravíme podle návodu na obale s cukrem a jahodovým protlakem (nepřidáváme žádnou vodu) a necháme trochu vychladnout. Jahodovou náplň naneseme rovnoměrně na spodní půlky bochánků a přiklopíme vrchní část.
Smetanu ke šlehání ušleháme elektrickým ručním šlehačem na středním stupni dotuha, naplníme do cukrářského sáčku a povrch bochánků ozdobíme.
Související recepty
Sladké pečení
Sladké pečení
Sladké pečení