Na přípravu těsta připravíme směs s vodou a olejem podle návodu na obale. Těsto naneseme na vymazaný a moukou vysypaný plech a uhladíme. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.
Doba pečení: asi 35 minut
Elektrická trouba: 170 °C
Horkovzdušná trouba: 150 °C
Perník necháme vychladnout.
Na přípravu náplně vyšleháme směs se smetanou elektrickým ručním šlehače na nejvyšším stupni podle návodu na obale. Jahody nakrájíme na malé kousky.
Z upečeného a vychladlého perníku vykrojíme pomocí vykrajovátka 12 stejných koleček. Vždy 3 kolečka slepíme náplní a každou vrstvu posypeme nakrájenými jahodami. Zbytkem náplně potřeme povrch a strany dortíčků a uložíme asi na 30 minut do chladničky.
Polevu rozpustíme podle návodu na obale a povrch dortíčků polijeme a necháme polevu stékat po stranách. Ve zbylé polevě namočíme polovinu jahod a dortíčky dozdobíme. Necháme zatuhnout.
Související recepty
Sladké pečení
Sladké pečení
Sladké pečení