Na přípravu těsta v míse smícháme ořechy s kypřicím práškem, cukrem a vanilkovým cukrem. Přidáme vejce a máslo a šlehačem vyšleháme na hladké těsto. Těsto naneseme na plech vyložený papírem na pečení a uhladíme. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.
Doba pečení: asi 12 minut
Elektrická trouba: 170 °C
Horkovzdušná trouba: 150 °C
Korpus necháme vychladnout. Poté korpus rozdrobíme a rozdělíme na dno pohárů.
Na přípravu náplně vložíme do hrnce očištěné a na kousky nakrájené jahody. Přidáme 100 ml jahodového džusu nebo vody a cukr a asi 5 minut na mírném ohni povaříme. Dort-želé rozpustíme ve 100 ml jahodového džusu nebo vody. Přidáme k jahodám a za stálého míchání ještě asi minutu povaříme. Část připraveného želé si nalijeme do nízké nádoby do výšky asi 1 cm a necháme ztuhnout v chladničce. Zbytek želé naneseme do pohárů na rozdrobené korpusy a necháme vychladnout.
Na ozdobení připravíme náplň se smetanou podle návodu na obale a naneseme na povrch vychladlých pohárů.
Ze želé vykrájíme různé tvary a ozdobíme povrch dezertu.
Související recepty
Dezerty
Dezerty
Dezerty