Na přípravu těsta vyšleháme vejce s horkou vodou elektrickým ručním šlehačem do pěny. Za stálého šlehání do pěny vmícháme cukr s vanilkovým cukrem. Mouku smícháme s kypřicím práškem do pečiva a na nejnižším stupni krátce zašleháme do hmoty. Těsto vylijeme do formy vyložené papírem na pečení a stejnoměrně uhladíme. Vložíme do předehřáte trouby a pečeme.
Doba pečení: asi 20 minut
Elektrická trouba: 180 °C
Horkovzdušná trouba: 160 °C
Upečený korpus necháme vychladnout, pomocí nože oddělíme okraj formy a stáhneme pečící papír. Korpus položíme na podnos a připevníme očištěný okraj formy. Několik jahod zařízneme do roviny, aby nám stály a nařežeme na slabé plátky. Plátky obložíme zevnitř okraje formy. Celé, malé jahody poskládáme na korpus do kolečka tak, aby střed zůstal volný. Zbylé jahody nakrájíme na plátky (na obložení vrchní strany).
Na přípravu náplně namočíme želatinu. Tvaroh rozmícháme s jogurtem, cukrem a vanilínovým cukrem. Smetanu ušleháme do tuha. Želatinu mírně vymačkáme a při mírné teplotě rozpustíme. Vmícháme asi 2 PL oslazeného tvarohu a vlijeme zpět k ostatnímu tvarohu. Lehce vmícháme šlehačku.
Náplň nejprve polévkovou lžící nalijeme mezi plátky jahod při okraji, aby se nám nezbortily a až ke stěně okraje, aby neproteklo želé. Potom opatrně náplň natřeme na dort a uhladíme. Dortem „klepneme" o stůl, aby se náplň „usadila". Vrchní stranu obložíme zbylými jahodami a odložíme do chladu.
Související recepty
Sladké pečení
Sladké pečení
Sladké pečení