Na přípravu těsta v míse smícháme mouku s kypřicím práškem, cukrem, vanilkovým cukrem, třtinovým cukrem a skořicí. Přidáme vejce, mléko, rum a máslo a ručně vypracujeme na hladké těsto. Těsto zabalíme do potravinářské fólie a uložíme asi na hodinu do chladničky.
Na přípravu náplně v míse vyšleháme tvaroh s cukrem, vanilkovým cukrem, třtinovým cukrem a vejcem šlehačem dohladka.
Větší polovinu těsta na pomoučené pracovní desce vyválíme na plát o ø 30 cm a pomocí válečku přeneseme do vymazané a moukou vysypané formy. Těsto ve formě předpečeme do lehce zlatavé barvy.
Doba pečení: asi 10 minut
Elektrická trouba: 180 °C
Horkovzdušná trouba: 160 °C
Základ korpusu necháme vychladnout.
Náplň naneseme na předpečené těsto a uhladíme.
Na obložení očištěné jahody nakrájíme na plátky a stejnoměrně rozložíme na náplň. Jahody potřeme pomocí štětce nebo mašlovačky džemem. Zbylé těsto vyválíme na plát o ø 28 cm a vykrájíme z něho srdíčka. Opatrně zakryjeme vykrájenou částí těsta a potřeme rozšlehaným vejcem. Kolem obvodu naskládáme vykrojená srdíčka. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.
Doba pečení: asi 40 minut
Elektrická trouba: 180 °C
Horkovzdušná trouba: 160 °C
Koláč necháme vychladnout.
Související recepty
Sladké pečení
Sladké pečení
Sladké pečení