Na přípravu korpusu v míse vyšleháme bílky s cukrem a solí šlehačem dotuha. Přidáme žloutky, olej, pastu a mouku a vymícháme dohladka. Těsto naneseme do formy vyložené papírem na pečení a uhladíme. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.
Doba pečení: asi 45 minut
Elektrická trouba: 180 °C
Horkovzdušná trouba: 160 °C
Korpus necháme vychladnout. Poté vyjmeme z formy a podélně rozkrojíme.
Na přípravu krému v míse vyšleháme smetanu dotuha. Přidáme zakysanou smetanu, vanilkový cukr, kůru a cukr a důkladně promícháme.
Na ovocné želé smícháme jahodové pyré s Dort-želé a vodou a asi minutu povaříme. Odstavíme a necháme za občasného míchání mírně zchladnout.
Na ozdobení očistíme a na plátky nakrájíme jahody.
Pomocí cukrářského sáčku naneseme krém na spodní korpus tak, že mezi jednotlivé vrstvy přidáváme i nakrájené jahody. Položíme druhou část korpusu, ozdobíme jahodami a nalijeme připravené želé.
Uložíme do chladničky ztuhnout.
Související recepty
Sladké pečení
Sladké pečení
Sladké pečení