Jahodový puding uvaříme podle návodu na obale, ale jen se 400 ml mléka a 3 PL cukru. Odstavíme a za občasného promíchání necháme úplně vychladnout.
V míse elektrickým ručním šlehačem na nízkých otáčkách prošleháme mascarpone. Vychladlý puding po lžících přidáváme do mascarpone a zašleháváme při nízkých otáčkách.
Jahody očistíme, omyjeme a osušíme. Nakrájíme na menší kousky a odložíme bokem.
Dlouhé piškoty rozlámeme na menší kousky a vyložíme jimi dno misek. Na piškoty naneseme polovinu jahodového krému. Na krém rozložíme kousky jahod a opět naneseme druhou polovinu krému.
Před servírováním vyšleháme smetanu ke šlehání se Smeta-fixem elektrickým ručním šlehačem dotuha. Přidáme 2 PL moučkového cukru a zašleháme. Dezert ozdobíme šlehačkou a kousky jahod.
Související recepty
Dezerty
Dezerty
Dezerty