Na přípravu těsta v míse vyšleháme máslo s cukrem, extraktem a solí šlehačem do pěny. Postupně po jednom zašleháme vejce. Přidáme smetanu a mouku smíchanou s kypřicím práškem a vyšleháme dohladka. Těsto naneseme na vymazaný a moukou vysypaný plech a uhladíme. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.
Doba pečení: asi 30 minut
Elektrická trouba: 180 °C
Horkovzdušná trouba: 160 °C
Korpus necháme vychladnout.
Na polevu uvaříme pudingový prášek s mlékem a cukrem podle návodu na obale. Odstavíme a za občasného zamíchání necháme vychladnout. Po vychladnutí vmícháme čokoládové kousky a rovnoměrně naneseme na vychladlý korpus.
Na ozdobu očistíme jahody, nakrájíme je na čtvrtiny a naneseme na povrch koláče. Dort-želé připravíme podle návodu na obale a jahody jím polijeme. Před podáváním a krájením necháme koláč ztuhnout v chladničce.
Související recepty
Sladké pečení
Sladké pečení
Sladké pečení