Na přípravu těsta v míse vyšleháme žloutky s cukrem, solí, vanilínovým cukrem a máslem nebo margarínem elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni do pěny. Přidáme mouku smíchanou s kypřicím práškem a vyšleháme dohladka. Těsto rozdělíme do dvou vymazaných a moukou vysypaných forem a uhladíme.
V míse vyšleháme z bílků a cukru tuhý sníh. Sníh rozdělíme na těsto do obou forem a uhladíme. Posypeme mandlovými plátky. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.
Doba pečení: asi 20 minut
Elektrická trouba: asi 180 °C
Horkovzdušná trouba: asi 160 °C
Korpusy necháme vychladnout. Poté je uvolníme z formy. Jeden položíme na podnos a druhý ostrým nožem nakrájíme na 16 dílů.
Na přípravu náplně jahody omyjeme a 8 větších jahod odložíme stranou. Zbytek jahod nakrájíme na menší kousky. Dort-želé připravíme podle návodu na obale, ale jen s 200 ml vody a 2 PL cukru. Do želé vmícháme nakrájené jahody a necháme vychladnout.
Smetanu se Smeta-fixem a vanilkovým cukrem vyšleháme elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni dotuha.
Na korpus naneseme želé s jahodami. Na povrch naneseme šlehačku a uhladíme. Odložené jahody rozkrojíme a neneseme po celém obvodu na šlehačku. Nakrájený korpus naskládáme na povrch dortu ve tvaru vějíře a do podávání uložíme do chladničky. Před podáváním můžeme dort posypat moučkovým cukrem.
Související recepty
Sladké pečení
Sladké pečení
Sladké pečení