Na přípravu těsta v míse vyšleháme vejce s cukrem a vanilínovým cukrem elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni do pěny. Přidáme mouku s kypřicím práškem a krátce na nejnižším stupni vyšleháme dohladka. Těsto rozetřeme do formy vyložené papírem na pečení a uhladíme. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.
Doba pečení: asi 20 minut
Elektrická trouba: 180 °C
Horkovzdušná trouba: 160 °C
Korpus necháme vychladnout.
Na přípravu náplně jablka oloupeme a na hrubém struhadle nastrouháme. Vložíme do většího hrnce, přidáme šťávu, vodu, cukr, pudingy a vejce a za stálého míchání přivedeme do varu. Povaříme asi 3 minuty, poté necháme mírně vychladnout.
Korpus vyjmeme z formy, odstraníme papír na pečení a položíme na podnos. Kolem korpusu přiložíme očištěný okraj formy. Náplň naneseme na korpus, uhladíme a vložíme alespoň na 3 hodiny do chladničky ztuhnout.
Na ozdobení vyšleháme smetanu se smeta-fixem elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni dotuha. Šlehačku rozetřeme na náplň a posypeme strouhanou čokoládou.
Související recepty
Sladké pečení
Sladké pečení
Sladké pečení