Kompot necháme na sítku důkladně odkapat a případné větší kousky překrojíme.
Na přípravu těsta nakrájíme marcipán na malé kousky. V míse smícháme marcipán, máslo nebo margarín a vymícháme elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni dohladka. Postupně přidáme za stálého míchání cukr, vanilínový cukr, sůl, vejce a vyšleháme na nejvyšším stupni dohladka. Mouku smíchanou s kypřicím práškem vmícháme metličkou ve dvou dávkách do vaječné směsi. Vymícháme dohladka. Nakonec ručně vmícháme do těsta kousky ananasu a naplníme do vymazané a moukou vysypané formy. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.
Doba pečení: asi 55 minut
Elektrická trouba: 180 °C
Horkovzdušná trouba: 160 °C
Upečený chlebíček necháme stát 10 minut ve formě, poté uvolníme z formy a necháme vychladnout na kuchyňské mřížce. Před podáváním posypeme moučkovým cukrem.
Související recepty
Sladké pečení
Sladké pečení
Sladké pečení