Na přípravu těsta v míse smícháme mouku s mandlovou moukou, droždím, cukrem a vanilkovým cukrem. Přidáme vejce, máslo a olej a ručně vypracujeme hladké těsto. Těsto zabalíme do potravinářské fólie a uložíme asi na 20 minut do chladničky. Z těsta vytvoříme váleček a nakrájíme ho na 16 dílů. Z dílů vytvarujeme ježky a naneseme je na plechy vyložené papírem na pečení. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.
Elektrická trouba: 180 °C
Horkovzdušná trouba: 160 °C
Pečivo necháme vychladnout.
Polevu rozpustíme podle návodu na obale a zadní část ježka do ní namočíme nebo pomocí štětce potřeme. Ihned obalíme ve zdobení. Pomocí špejle polevou vytvoříme oči a čumáček na který nalepíme perličku. Necháme zatuhnout. Z poloviny ježků vytvoříme ježčí holčičky tak, že jim ze srdíček vytvoříme mašličky.
Související recepty
Sladké pečení
Sladké pečení
Sladké pečení