Na přípravu těsta v míse vyšleháme máslo nebo margarín s cukrem, vanilínovým cukrem a solí elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni dohladka. Postupně po jednom zašleháváme vejce. Přidáme jogurt, mouku smíchanou s kypřicím práškem a na středním stupni vyšleháme dohladka. Polovinu těsta naneseme do formy vyložené papírem na pečení. Na povrch naneseme očištěné hroznové víno, zakryjeme zbytkem těsta a uhladíme. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.
Doba pečení: asi 45 minut
Elektrická trouba: 180 °C
Horkovzdušná trouba: 160 °C
Upečený korpus necháme vychladnout.
Na povrch korpusu naneseme jogurt smíchaný s moučkovým cukrem a extraktem. Ovoce potřeme pomocí mašlovačky bílkem, posypeme cukrem a necháme zaschnout. Poté jím hřbet dozdobíme.
Související recepty
Sladké pečení
Sladké pečení
Sladké pečení