Na přípravu těsta v kastrůlku mléko s vodou a máslem přivedeme do varu. Přidáme mouku smíchanou s kakaem a solí a vymícháme dohladka, až se těsto odpaluje od stěn hrnce. Směs vložíme do mísy, postupně přidáme vejce a vyšleháme elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni dohladka. Cukrářský sáček s řezanou trubičkou naplníme těstem a na vymazaný plech tvoříme malé větrníčky. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.
Doba pečení: asi 20 minut
Elektrická trouba: 200 °C
Horkovzdušná trouba: 180 °C
Větrníčky necháme vychladnout.
Na přípravu krému vyšleháme smetanu s cukrem elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni dotuha. Stejným postupem vyšleháme i ricottu a vmícháme ji do šlehačky. Nakonec přidáme kůru z citrónu.
Větrníčky podélně rozřízneme a na spodní díly rozdělíme krém.
Na krém položíme kousek jahody a zakryjeme horním dílem. Vložíme do chladničky a necháme ztuhnout. Před podáváním můžeme pocukrovat moučkovým cukrem.
Související recepty
Sladké pečení
Sladké pečení
Sladké pečení