Na přípravu těsta zahřejeme v kastrůlku mléko a necháme v něm rozpustit máslo. V míse smícháme mouku s droždím, cukrem, vanilínovým cukrem a solí. Přidáme vejce a mléko s máslem a ručně vypracujeme dohladka. Těsto zaprášíme moukou, přikryjeme utěrkou a necháme asi hodinu na teplém místě kynout.
Na přípravu náplně opražíme na pánvi mandle. Přidáme cukr. Jakmile začne cukr hnědnout, přidáme opatrně smetanu a máslo a vymícháme dohladka. Náplň odstavíme a necháme zchladnout.
Těsto vyválíme na pomoučené pracovní ploše pomocí válečku na plát 35 × 35 cm. Těsto potřeme náplní a posypeme na kousky nasekanou polevou. Plát zavineme a ostrým nožem nakrájíme na 12 stejných dílů. Šneky přeneseme do formy vyložené papírovými košíčky řeznou stranou dolů. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.
Doba pečení: asi 30 minut
Elektrická trouba: 180 °C
Horkovzdušná trouba: 160 °C
Šneky necháme vychladnout.
Související recepty
Sladké pečení
Sladké pečení
Sladké pečení