Na přípravu krému v kastrůlku uvaříme pudingový prášek s cukrem a mlékem podle návodu na obale. Odstavíme, zakryjeme potravinářskou fólií a necháme vychladnout. V míse vyšleháme mascarpone a zašleháme do něj po částech vychladlý puding. Nakonec zlehka vmícháme do tuha vyšlehanou šlehačku.
Na přípravu těsta v míse vyšleháme šlehačem bílky se solí a cukrem dotuha. Vmícháme zlehka žloutky a ořechy smíchané se strouhankou, moukou a kypřicím práškem a vymícháme dohladka. Plech vyložíme papírem na pečení a na dno plechu rozložíme dortové oplatky. Těsto naneseme opatrně na oplatky a uhladíme. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.
Doba pečení: asi 20 minut
Elektrická trouba: 175 °C
Horkovzdušná trouba: 155 °C
Ihned po upečení korpus potřeme malinovým džemem.
Krém naneseme na korpus potřený džemem a uhladíme.
Na pánvi opražíme ořechy s cukrem a necháme vychladnout. Naneseme na povrch krému a uložíme do chladničky nejlépe do druhého dne.
Související recepty
Sladké pečení
Sladké pečení
Sladké pečení