Na přípravu těsta v míse smícháme mouku s droždím, cukrem a solí. Přidáme mléko, žloutky, olej a rum a ručně vypracujeme na hladké těsto. Zakryjeme utěrkou a necháme na teplém místě asi hodinu kynout.
Z vykynutého těsta na pomoučené pracovní ploše pomocí válečku vyválíme plát na tloušťku asi 1 cm. Vykrajovátkem nebo skleničkou vytvoříme koblížky a necháme je ještě asi 15 minut kynout.
Poté vkládáme do rozpáleného oleje a smažíme po obou stranách dozlatova.
Usmažené koblížky pokládáme na ubrousky, abychom se zbavily přebytečného oleje.
Po vychladnutí naplníme cukrářský sáček džemem a koblížky naplníme.
Pocukrujeme moučkovým cukrem a ihned podáváme.
Související recepty
Sladké pečení
Sladké pečení
Sladké pečení