V hrnci smícháme víno s cukrem. Přidáme skořici a hřebíček a přivedeme k varu. Hrušky očistíme a oloupeme. Necháme je vcelku a vložíme je do vroucího vína. Na mírném stupni povaříme asi 20 minut. Poté je vyjmeme a necháme zchladnout.
Na přípravu těsta v míse smícháme mouku s kypřicím práškem, cukrem a vanilínovým cukrem. Přidáme mléko, máslo a vejce a vymícháme dohladka. Těsto naneseme do vymazané a papírem na pečení vyložené formy a uhladíme. Okapané hrušky obalíme z poloviny v hrubé mouce a zasuneme do těsta tak, aby měly mezi sebou dostatečné mezery. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.
Doba pečení: asi 60 minut
Elektrická trouba: 150 °C
Horkovzdušná trouba: 130 °C
Chlebíček necháme ve formě zchladnout. Poté ho opatrně vyklopíme a necháme zcela vychladnout.
Na polevu uvaříme z mléka, pudingového prášku a cukru řídký puding. Servírujeme kousky koláče polité polevou a posypané nasekanými ořechy.
Související recepty
Sladké pečení
Sladké pečení
Sladké pečení