Na přípravu krému v míse smícháme zakysanou smetanu se smetanou, pažitkou, bazalkou a polovinou sýra. Vega gel smícháme s vodou, nalijeme do kastrůlku a přivedeme k varu. Povaříme asi 1 minutu a odstavíme. Přidáme zbytek sýra a mícháme, dokud se nerozpustí. Potom ihned nalijeme ke směsi a důkladně promícháme. Dochutíme solí, pepřem a česnekem a ihned nalijeme do mističek vymazaných olejem. Odložíme do ledničky ztuhnout na 1-2 hodiny.
Do kastrůlku nalijeme olej. Přidáme cibuli a fíky a krátce orestujeme. Potom přidáme cukr, tymián, sůl, černé koření a ocet a na mírném ohni asi 30 minut povaříme. Odstavíme a necháme vychladnout.
Krém vyklopíme na talířek a podáváme s karamelizovanou cibulkou s fíky.
Související recepty
Dezerty
Dezerty
Dezerty