Chlazené listové těsto před pečením vyjmeme asi na 10 minut z chladničky. Plát naneseme na vymazanou opačnou stranu plechu a na několika místech ho propícháme vidličkou. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme (10 min). Poté stejným způsobem upečeme druhé těsto (také 10 min), jen to nebudeme propichovat vidličkou, aby bylo nadýchané.
Doba pečení: asi 10 minut
Elektrická trouba: 200 °C
Horkovzdušná trouba: 190 °C
Oba pláty necháme vychladnout.
Na přípravu krému nalijeme do hrnce polovinu mléka a přivedeme k varu.
V druhé polovině mléka rozmícháme Zlaté klasy, cukr, nalijeme do vroucího mléka a asi 1 minutu povaříme. Odstavíme a necháme za občasného zamíchání zcela vychladnout. Poté vychladlý Zlatý klas naneseme do mísy a šlehačem prošleháme. Přidáme jogurt a vyšleháme. V jiné míse vyšleháme smetanu se Smeta-fixem a cukrem šlehačem do tuha. Po částech zlehka vmícháme do krému.
Na podnos naneseme plát propíchaný vidličkou. Na plát naneseme povidla a rovnoměrně rozetřeme. Na povidla naneseme rovnoměrně krém a uhladíme. Zakryjeme druhým, plátem, zlehka přitiskneme a uložíme nejlépe do druhého dne do chladničky.
Před podávání dozdobíme moučkovým cukrem.
Související recepty
Sladké pečení
Sladké pečení
Sladké pečení