Na přípravu těsta nalijeme do kastrůlku vodu. Přidáme olej a sůl a přivedeme k varu. Poté vmícháme mouku a vymícháme dohladka. Odstavíme z plotny, těsto přeneseme do mísy a necháme ho zchladnout. Do těsta zašleháme vejce elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni dohladka. Těsto stejnoměrně rozdělíme na 2 vymazané plechy a pomocí stěrky uhladíme. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.
Doba pečení: asi 20 minut
Elektrická trouba: 200 °C
Horkovzdušná trouba: 180 °C
Pláty necháme vychladnout.
Na přípravu krému ve větším hrnci zkaramelizujeme cukr. Opatrně přilijeme vodu a přivedeme k varu. V mléce rozmícháme Zlaté klasy a vlijeme je do karamelu. Za stálého míchání vaříme do zhoustnutí. Poté odstavíme a za občasného zamíchání necháme zcela vychladnout. Nakonec do krému zašleháme máslo a vmícháme ořechy. Na jeden z plátů naneseme krém a stejnoměrně ho rozetřeme.
Na ozdobení vyšleháme smetanu se Smeta-fixem elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni dotuha. Šlehačku naneseme na krém a zakryjeme druhým plátem. Povrch Krémešů posypeme moučkovým cukrem.
Související recepty
Sladké pečení
Sladké pečení
Sladké pečení