Listové těsto necháme při pokojové teplotě povolit. Poté těsto rozvineme a rádýlkem nebo ostrým nožem nakrájíme na asi 12 stejných proužků širokých asi 2,5 cm. Potřeme je pomocí štětce nebo mašlovačky rozšlehaným vejcem s vodou a každým proužkem ovineme trubičku, kterou předem důkladně potřeme olejem. Trubičky naneseme na plech vyloženým papírem na pečení. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.
Doba pečení: asi 20 minut
Elektrická trouba: 200 °C
Horkovzdušná trouba: 180 °C
Kremrole necháme zchladnout a poté opatrně stáhneme z trubiček.
Na přípravu krému v kastrůlku povaříme vodu s cukrem asi 15 minut. V míse z bílků, vody a cukru vyšleháme šlehačem na nejvyšším stupni tuhý sníh a opatrně zašleháváme cukrový rozvar. Hotovým krémem pomocí cukrářského sáčku naplníme vychladlé kremrole. Před servírováním můžeme pocukrovat.
Související recepty
Sladké pečení
Sladké pečení
Sladké pečení