Na přípravu směs na korpus nasypeme do mísy. Přidáme máslo, vejce a mléko a vyšleháme elektrickým ručním šlehačem podle návodu na obale. Těsto naneseme na vymazané formy a uhladíme. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.
Doba pečení: 35 - 40 minut
Elektrická trouba: 170 °C
Horkovzdušná trouba: 150 °C
Po upečení oddělíme okraj formy a korpus necháme vychladnout. Poté korpus položíme na dortový podnos. Pomocí lžičky korpus vydlabeme do hloubky 1/2 cm. Ponecháme 1 cm široký okraj. Vydlabanou část korpusu v misce nahrubo rozdrobíme.
Banány oloupeme, podélně rozkrojíme a plochou stranou uložíme na vydlabaný korpus.
Na přípravu náplně smetanu vyšleháme elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni dotuha. Směs na náplň smícháme s vodou a ihned vmícháme do šlehačky. Odebereme 1 PL čokoládových vloček na tělo pavouka. Zbytek čokoládových vloček vmícháme do šlehačky a navršíme na korpus kopulovitě až ke kraji a posypeme rozdrobeným korpusem.
Na ozdobení připravíme polevy podle návodu na obale. Ustřihneme malý růžek a na povrch dortu vytvoříme pavučinu a necháme zatuhnout. Z marcipánu vytvarujeme pavouka, přitiskneme mu perličky jako oči a posypeme ho čokoládovými vločkami nebo ozdobíme dle vlastní fantazie.
Uložíme do chladničky asi na 3 hodiny ztuhnout.
Související recepty
Sladké pečení
Sladké pečení
Sladké pečení