Na přípravu směs na korpus nasypeme do mísy. Přidáme máslo, vejce a mléko a vyšleháme elektrickým ručním šlehačem podle návodu na obale. Těsto naneseme na vymazané formy a uhladíme. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.
Doba pečení: asi 35 - 40 minut
Elektrická trouba: 170 °C
Horkovzdušná trouba: 150 °C
Po upečení oddělíme okraj formy a korpus necháme vychladnout.
Poté oddělíme dno formy a korpus položíme na dortový podnos. Pomocí lžičky korpus vydlabeme do hloubky 1/2 cm. Ponecháme 1 cm široký okraj. Vydlabanou část korpusu v misce rozdrobíme.
Jahody očistíme a poskládáme na korpus. Na přípravu náplně smetanu vyšleháme elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni dotuha. Směs na náplň smícháme s vodou a ihned vmícháme ve dvou fázích do šlehačky. Nakonec vmícháme čokoládové vločky. Šlehačkou náplň navršíme kopulovitě až ke kraji a posypeme rozdrobeným korpusem. Uložíme do chladničky asi na 3 hodiny ztuhnout.
Související recepty
Sladké pečení
Sladké pečení
Sladké pečení